Placuszki koperkowe z cukinii

0 (0 ocen)

  • 40 min

Koperek dodaje wyraźny smak placuszkom. Rozpływają się w ustach.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 zielona cukinia
    1 jajko
    łyżeczka koperku (świeży lub suszony)
    6 łyżek mąki pszennej
    pół łyżeczki vegety
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Placuszki koperkowe z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, odciąć końcówki i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać jajko, mąkę i dokładnie wszystko wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, vegetą i dodać koperek, ponownie wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcje, smażyć na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy