Placuszki kukurydziane ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

kukurydza nie dominuje w palcuszkach a szczypiorek nadaje im fajnego smaczku

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 Puszka osączonej kukurydzy z puszki
    3/4 szklanki mleka
    1 pęczek pokrojonego szczypiorku
    4 jajka
    ok.1,5 szklanki mąki tortowej
    szczypta soli
    2 łyżki masła stopionego lub oleju
    sól, pieprz zmielony
    olej do smażenia

Placuszki kukurydziane ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z mlekiem, szczyptą soli.
    Mieszając intensywnie mątewką dodać mąkę i tłuszcz.
    Następnie mieszająć już łyżką dodać kukurydzę, szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju. Osączyć.
    Podać z keczupem lub sosem czosnkowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy