PLACUSZKI RYŻOWE Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Możemy podać je solo lub też przyrządzić do nich ulubioną surówkę z warzyw.Łatwe, szybkie, smaczne i dietetyczne!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 porcja – 5 szt )

    * ryż ( ugotowany ) – 4 łyżki
    * starta marchew – 3 łyżki
    * starta cukinia – 3 łyżki
    * czosnek – 2 ząbki
    * jajko – 1 szt
    * koncentrat pomidorowy – 1 duża łyżka
    * mąka żytnia – 1 łyżka
    * sól, pieprz, chili

Placuszki ryżowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Ugotowany ryż mieszamy ze startą marchewką i odciśniętą cukinią.

    Dodajemy jajko, łyżkę mąki, przeciśnięty przez praskę czosnek , łyżkę koncentratu pomidorowego i przyprawy – wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Smażymy po kilka minut na lekko natłuszczonej patelni.

    Smacznego!

Notka redakcyjna

PPWS_03-2017

Komentarze

Podobne przepisy