Placuszki selerowo-marchewkowe dla niemowląt

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pełne witamin warzywne placuszki dla maluszka

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - pół selera
    - marchewka
    - 2-3 jajka
    - 6 łyżek płatków owsianych
    - 2 łyżki oleju
    - pieprz, majeranek

Placuszki selerowo-marchewkowe dla niemowląt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki 1. Płatki owsiane zalać wrzątkiem żeby napęczniały. Marchewkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeśli wolimy miękkie placki to na mniejsze wiórki). Wymieszać razem warzywa, płatki, olej, przyprawy i jajka. Ilość jajek zależy od tego, czy się dobrze klei masa.
    Ja smażyłam na paskach wyciętych z pergaminu, bo moja patelnia nie lubi smażenia na sucho.
    Smażyć aż się zetną, wtedy warzywa zostają lekko chrupiące.

Komentarze

Podobne przepisy