Placuszki szpinakowe z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Sycące, zdrowe i do tego banalne w przygotowaniu. Czego chcieć więcej? Zrób na obiad jako dodatek do mięsa lub na kolację jako lekkostrawne danie z sosem (u mnie szpinakowy).

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej niesolonej
    300 gram mrożonego szpinaku (liście)
    ząbek czosnku
    łyżka masła
    50 gram żółtego sera
    1 jajko
    pół łyżeczki gałki muszkatołowej
    sół, pieprz

Placuszki szpinakowe z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek smażymy na maśle. Dodajemy szpinak i przyprawy. Jak szpinak wystygnie dodajemy jajko, ser i kaszę. Wstawiamy do lodówki na około pół godziny żeby farsz stężał. Smażymy na patelni posmarowanej oliwą.

Porady

Smakują świetnie z sosem jogurtowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy