Placuszki tuńczykowo-twarogowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wysokobiałkowe lekkie pieczone placki. Idealne dla osób na diecie

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym
    -200g chudego twarogu
    -2 jajka
    -2 łyżki otrąb owsianych
    -1 łyżka otrąb pszennych
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    -szczypta soli
    -pieprz
    -kilka gałązek bazylii lub natki

Placuszki tuńczykowo-twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do twarogu, wyrobić na masę. Odsączyć tuńczyka. Dodać do sera. wsypać otręby, proszek do pieczenia, posiekaną bazylię. Oprószyć pieprzem i wymieszać. Białka ubić z solą. Dodać pianę do masy, wymieszać. na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kłaść łyżką porcje ciasta (zostawiając odstępy 3-4cm). Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy