Placuszki warzywne

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowe placuszki :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka plasterków szynki
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    kawałek pora
    kilka pieczarek
    1 jajko
    30 g mąki żytniej T720
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Placuszki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, obraną pietruszkę, pora, pieczarki i szynkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wrzucić na patelnię, posypać przyprawami, podlać niewielką ilością wody i smażyć do jej odparowania. Jajko, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać z niewielka ilością wody, tak by powstało ciasto gęstsze niż na naleśniki i dodać warzywa. Wymieszać i smażyć placuszki na złoty kolor. Przed podaniem można polać ketchupem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy