Placuszki drobiowe pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię połączenia filetu z kurczaka z mozarellą, dlatego opracowałam przepis na to danie.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg filetu z kurczaka, małe brokuły, 2 opakowania sera mozarella, woreczek ryżu, sól, pieprz

Placuszki drobiowe pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś mielimy, solimy oraz pieprzymy. Brokuły gotujemy w słonej wodzie, dzielimy na różyczki. Ryż gotujemy na sypko w słonej wodzie. Formujemy z piersi placuszki i smażymy na gorącym oleju na złoto, układamy na blasze. Następnie wykładamy na nie porcję ryżu, kładziemy brokuły i plaster mozarelli, zapiekamy w piekarniku 20 min w temp. 160 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy