Placuszki z indykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Inna wersja kotletów

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg fileta z indyka
    1/2 cukinii
    2 jajka
    1 nieduża cebula
    1/2 szklaki mleka
    ok. 6 łyżek mąki
    sól, pieprz
    curry

Placuszki z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, cukinię zetrzeć na grubym oczku. Do mięsa i warzyw dodać jajka, mąkę, mleko, po pół łyżeczki soli i pieprzu i łyżeczkę curry. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać porcjami masę mięsno-warzywną. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy