Placuszki z jabłkami i czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

Pyszne i delikatne placuszki wykonane na bazie ciasta naleśnikowego, słodycz jabłka przełamana kwaśną czerwoną porzeczką.

Składniki:

  • 1/2 l mleka 3,2%
    1,5 szklanki maki pszennej
    1 jajko
    4 czubate łyżki cukru kryształ
    1 średnie jabłko
    60g czerwonej porzeczki
    tłuszcz do smażenia

Placuszki z jabłkami i czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Mleko, jajko, mąkę i cukier wymieszać ze sobą za pomocą rózgi. Dodać starte na tarce o grubych oczkach jabłko oraz czerwoną porzeczkę, wymieszać delikatnie łyżką.
  • smażenie placuszków 2. Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Usmażone placuszki podawać posypane cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy