Placuszki z kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Świetna propozycja na szybki,zimowy obiad.Kapusta kiszona nadaje daniu niepowtarzalny,wyrazisty smak.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 litra mleka
    1/2 kg kapusty kiszonej
    1 szkl mineralnej wody gazowanej
    3 jajka
    1 laska cienkiej kiełbasy
    1/2 kg.mąki tortowej
    surowa papryka ostra -1/4
    1/2 słodkiej , czerwonej papryki
    pieprz,pomidory suszone[przyprawa]
    suszone warzywa typu,,Jarzynka"
    kminek.majeranek tymianek.oregano

Placuszki z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić.Przygotować ciasto naleśnikowe,dodać kapustę i przyprawy.Mieszając.dokładnie połączyć składniki.
  • 2. Podgrzać olej na patelni.Smażyć niewielkie placki na złoty kolor.Serwować na gorąco z dodatkiem ketchupu lub innych sosów.

Porady

Bardzo kwaśną kapustę należy wypłukać w wodzie i dokładnie wycisnąć.Moja kapusta nie jest kwaśna,więc dodałam ją razem z niewielką ilością soku.

Komentarze

Podobne przepisy