Placuszki ziemniaczano-cukiniowe

0 (0 ocen)

Placuszki często przyrządzam na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 1/2 cukinii
    5 średnich ziemniaków
    1/2 pęczka pietruszki zielonej
    1 cebula
    3-4 łyżki mąki pszennej
    1 jajko
    olej do smażenia
    sól, pieprz, wegeta do smaku

Placuszki ziemniaczano-cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki 1. Cukinie i ziemniaki potrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a zieloną pietruszkę poszatkować. Potartą cukinię, ziemniaki i pokrojoną cebulę oraz poszatkowaną pietruszkę połączyć ze sobą, dodać jajko i mąkę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy