Płatki jaglane i amarantus z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

Mało znany amarantus i mało używane płatki jaglane a to skarbnice witamin. Świetna alternatywa jako pożywne śniadanie.

Składniki:


  • 1 szkl mleka
    3 łyżki płatków jaglanych
    1 łyżka amarantusa ekspandowanego
    1-2 łyżki cukru trzcinowego
    100 g truskawek
    płatki migdałów

Płatki jaglane i amarantus z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować wsypać płatki jaglane, amarantus i gotować około 3-4 minuty. Zdjąć z ognia posłodzić cukrem trzcinowym i wymieszać. Przełożyć do szklanki, miseczki lub słoiczka. Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować na mus. Polać na wierzchu i posypać płatkami migdałów. Spożywać na ciepło lub zimno.

Komentarze

Podobne przepisy