Płatki owsiane à la risotto

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Uprawiam różne gatunki chili. Lubię jeść zdrowo. Przepis przysłał Kamil Warsziński

  • Łatwy

Składniki:

  • - woda: 1.75 szklanki
    - kostka rosołowa (drobiowa lub warzywna): 1 sztuka
    - olej: 0.5 łyżeczki
    - parówka (cienka drobiowa): 1 sztuka
    - serek topiony (o dowolnym smaku, miękki, 3 łyżki stołowe): 3 łyżki
    - płatki owsiane (górkie (całe)): 1 szklanka
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

Płatki owsiane à la risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na głęboką patelnię lub do
    rondla wlewamy wodę, dodajemy
    kostkę rosołową i zagotowujemy.
    Wsypujemy pokrojoną
    w plasterki parówkę.
  • 2. Do gotującego się rosołku
    z parówkami dodajemy olej
    i serek. Mieszamy trzepaczką,
    aż serek się roztopi
  • 3. Gdy powstanie jednolity
    sos, dodajemy płatki owsiane.
    Doprawiamy pieprzem i gotujemy,
    aż płatki wchłoną cały
    sos. Co jakiś czas mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy