Płatki owsiane po indyjsku

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo szybka, bardzo sycąca, bardzo zdrowa i bardzo pyszna potrawa dla leniuchów. Wystarczy 10 min!

  • 10 min

Składniki:

  • płatki owsiane grube - 2 szklanki
    1 ulubiona kiełbasa
    4 marynowane ostre papryczki lub 1 świeża
    garść świeżej bazylii
    kostka mięsna
    serek topiony (trójkącik)
    łyżeczka curry
    łyżeczka czosnku
    olej

Płatki owsiane po indyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, kiedy się zarumieni dodać pokrojone papryczki chili i wymieszać. Po chwili zmniejszyć ogień do minimum i dodać liście bazylii, wszystko razem smażyć aż bazylia się skurczy i stanie się ciemnozielona.
  • 2. Na patelnię z kiełbasą i przyprawami wrzucić pokruszoną kostkę mięsną i zalać ciepłą wodą - 2 szklanki. Całość doprowadzić do wrzenia i dodać serek topiony. Kiedy serek się rozpuści dodać po łyżeczce curry i czosnku.
  • 3. Do tak powstałego sosu wrzucić płatki owsiane i gotować na małym ogniu do czasu wchłonięcia sosu.

Komentarze

Podobne przepisy