Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami

0 (0 ocen)

Szybki deser z płatków ryżowych, bakalii oraz duszonego jabłka z cynamonem. Jest bardzo smaczny, możemy przygotować go na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Składniki:

  • 6 łyżek płatków ryżowych
    1 jabłko
    2 łyżki rodzynek
    2 łyżki płatków migdałowych
    5 orzechów włoskich
    0,5 łyżeczki cynamonu

Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka, wlewamy niewielką ilość wody. Dusimy na małym ogniu przez 5 minut, pod koniec dodajemy cynamon, dokładnie mieszamy. Płatki ryżowe wsypujemy do osobnego rondelka, zalewamy niewielką ilością wody, gotujemy przez 3 minuty, zdejmujemy z ognia. Dodajemy duszone jabłko, rodzynki, płatki migdałów oraz posiekane orzechy, wszystko razem mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy