Plażowiec straciatella z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec miksowania dodać olejek waniliowy. Wstawić do piekarnika na 30 min.
2.Po upieczeniu i ostudzenie wydrążyć biszkopt ze środka na ok. 2 cm, pozostawiając ok. 1 cm z boku.
3.Banany obrać, przekroić na pół, a następnie wzdłuż i wyłożyć nimi wydrążenie w biszkopcie.
4.We wrzącej wodzie rozpuścić żelatynę i pozostawić do ostudzenia.
5.Śmietanę połączyć z śmietan-fixami oraz cukrem pudrem. Wystudzoną żelatynę wlać do ubitej śmietany i zmiksować. Czekoladę przetrzeć na drobne wiórka na tarce, dodać do śmietany i delikatnie wymieszać.
6.Gotową śmietaną wypełnić wgłębienie w biszkopcie i posypać pokruszonym ciastem pozostałym z wydrążenia. Wstawić do lodówki na noc.
Komentarze