Płonąca brukselka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy obraną i pokrojoną w krążki marchew.
Gdy warzywa są już miękkie, wsypujemy łyżkę cukru, smażyć aż cukier się rozpuści.
2.Do wywaru rolowego, dodajemy posiekane, obrane ze skórki pomidory.
3.Gotujemy 10 minut i łączymy z karmelizowanymi warzywami.
4.Następnie dodajemy pokrojoną fasolkę oraz brukselkę.
Wlewamy koncentrat pomidorowy.
5.Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Doprawiamy solą oraz paprykę.
6.Mąkę rozrabiamy ze śmietaną, hartując łączymy z zupą.
Komentarze