Po wiejsku do syta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Studiuję biotechnologię. Na studiach nauczyłem się gotować, co bardzo przydaje się podczas opieki nad moją córeczką Zosią.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 20 dag makaronu \
    ● czerwona papryka
    ● 4 ziemniaki
    ● 15 dag kiszonej kapusty
    ● 4 cebule
    ● 3 jajka
    ● 4 łyżki śmietany
    ● sól
    ● pieprz
    ● kminek
    ● olej
    ● 4 łyżki posiekanej natki pietruszki

Po wiejsku do syta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Po wiejsku do syta 1. Makaron gotujemy al dente
    i odcedzamy. Ziemniaki gotujemy
    w mundurkach, obieramy
    i kroimy w plastry. Paprykę
    oraz cebule kroimy w krążki.
    Kapustę siekamy.
  • 2. Makaron mieszamy z jajkami,
    śmietaną i doprawiamy. Na rozgrzany
    olej wkładamy kolejno po 1/2 ziemniaków, makaronu,
    kapusty, papryki, cebuli i natki.
    Smażymy pod przykryciem ok.
    20 minut. Z reszty składników
    robimy drugą zapiekankę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy