Pod truskawkowym kocykiem

0 (0 ocen)

Ciasto jest bardzo smaczne, nie za słodkie i znakomite na upalne dni.

Składniki:

  • 20 dag herbatników,
    3/4 kost. margaryny,
    25 dag świeżych truskawek,
    galaretka truskawkowa,
    1/4 szkl. mleka,
    80 dag waniliowego serka homogenizowanego,
    szkl. śmietany kremówki,
    2 łyżki cukru pudru,
    cukier waniliowy.

Pod truskawkowym kocykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić, przestudzić i zmieszać z pokruszonymi herbatnikami oraz pudrem. Ułożyć na dnie natłuszczonej tortownicy.
  • 2. Żelatynę rozmieszać w mleku, podgrzewając rozpuścić. Ostudzić, zmieszać z serkiem. Kremówkę ubić, wsypać cukier waniliowy, dodać do masy serowej. Masę wyłożyć na ciastka.
  • 3. Ułożyć pokrojone w plastry truskawki, lekko docisnąć. Galaretkę rozpuścić w 1 1/3 szkl. wrzątku, przestudzić, tężejącą zalać ciasto. Schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy