Podpłomyki dla niemowląt

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Chrupiące placki idealne na swędzące dziąsła

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • - 150 ml wody
    - 250 g maki pszennej

Podpłomyki dla niemowląt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników wyrobić ciasto jak na pierogi. Ja użyłam automatu do pieczenia chleba, jest szybciej i wygodniej.
    Odrywać kawałki ciasta, cienko rozwałkować podsypując maka. Piec na suchej patelni.
    Podpłomyk obracamy dopiero jak utworzą się pęcherzyki powietrza.
    Można jeść suche lub z masłem, serkiem, dżemem.
    Można do ciasta dodać zioła lub przyprawy przed pieczeniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy