Podudzia drobiowe grillowane z paparyką i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podudzia oczyścić, wypłukać, osuszyć. Posypać przyprawą i tymiankiem , wlać odrobinę oleju, wymieszać, pozostawić na około 2 godz.
2.Następnie podudzia ułożyć na ruszcie, piec aż mięso będzie miękkie
3.Cebulę pokroić w talarki.
4.Paprykę oczyścić, pokroić w paski.
5.Pomidory sparzyć,zdjąć skórkę, pokroić w kawałki.
6.Cebulę, paprykę poddusić na oleju. Pod koniec duszenia dodać pomidory. Dusić około 5 min, doprawić solą i pieprzem Gotowe podudzia wyłożyć na półmisek. Obłożyć usmażoną papryką z cebulą i pomidorami. Po wierzchu położyć oliwki.
Komentarze