Podudzia pieczone w miodzie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min

Kurczak zawsze się sprawdza

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 6 szt podudzi kurczaka
    2 łyżki miodu
    4 łyżki masła klarowanego
    sól
    1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
    pół łyżeczki tymianku

Podudzia pieczone w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ).
    Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut w temperaturze 180 stopni C, co jakiś czas odwracałem podudzia. Polałem je miodem wymieszanym z masłem, posypałem orzechami i tymiankiem. Piekłem jeszcze 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy