Podudzia z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 45 min

Idealne na obiad

  • 45 min

Składniki:

  • marynata:
    4-6 ząbków czosnku - przecisnąć przez praskę
    sok z 1/4 cytryny
    oliwa z oliwek
    papryka słodka
    papryka chilli
    przyprawa do drobiu
    +
    świeży rozmaryn
    100ml białego wytrawnego wina
    1 kosteczka rosołowa drobiowa

Podudzia z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia z kurczaka obieramy ze skóry, posypujemy solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą w misce - powinniśmy uzyskać konsystencję "papki". Przygotowaną marynatą nacieramy podudzia (każdo osobno). Układamy równo w naczyniu żaroodpornym, podlewamy winem, wodą i dodajemy pokruszoną kosteczkę rosołową. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 minut (czas od momentu wrzenia sosu)

Komentarze

Podobne przepisy