Podudzia z kurczaka na słodko

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To danie zdecydowanie trafi do amatorów mięs na słodko. Tym razem postanowiliśmy połączyć aromat z chrupiącą panierką.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg podudzi z kurczaka
    5 łyżek sosu ponzu
    5 łyżek syropu klonowego
    3 łyżeczki pasty z tamaryndowca
    1 łyżka słodkiej musztardy
    4 krople tabasco
    3 łyżki mąki kukurydzianej

Podudzia z kurczaka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia z kurczaka na słodko 1. Sos mieszamy z syropem klonowym, pastą z tamaryndowca, musztardą, tabasco i mąką kukurydzianą. Taką marynatą obtaczamy mięso, pozostawiamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

    Pieczemy 45 minut w 180°C.

Komentarze

Podobne przepisy