PAPRYKOWE PODUDZIA Z KURY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty i smaczny obiad dla całej rodziny.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 podudzi drobiowych
    paryka wędzona w proszku
    sól,
    pieprz,
    olej

Paprykowe podudzia z kury - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć dokładnie papryką, solą i pieprzem. Delikatnie skropić olejem i wstawić na kilka godzin do lodówki. Podudzia ułożyć w żaroodpornym naczyniu, jeśli potrzeba można podlać je wodą. Naczynie nakyć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie ok. 1.5 godziny. Przed końcem pieczenia można odkryć folię aby mięso ladnie się przyrumieniło. Podawać z ziemniaczkami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy