Podudzie z indyka w cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

soczysty indyk

  • 30 min

Składniki:

  • (na 3 porcje)
    1 duże podudzie

    1 jajko
    0,5 szkl mleka
    mąka
    majeranek
    sól
    pieprz

Podudzie z indyka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielić od kości, podzielić na płaty o grubości ok 1 cm

    z jajka mleka i mąki zrobić ciasto o konsystencji śmietany
    doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżeczki majeranku

    w cieście maczać z obu stron dokładnie kawałki mięsa i smażyć na wolnym ogniu w nieco głębszym oleju tak ok 1 cm na dnie
    ok 5 min z każdej strony ale czasem lepiej obserwować co się na patelni dzieje
    po prostu nie przypalić. Podawać z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy