Poduszki z ciasta francuskiego z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki deser dla niespodziewanych gości.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 opakowanie gotowego kremu np.Dr.Oetker
    Suszona żurawina
    150 ml mleka
    cukier puder

Poduszki z ciasta francuskiego z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wycinanie 1. Płat ciasta kroimy na 10 do 12 prostokątow oraz wycinamy z niego za pomocą foremki motylki. Następnie pieczemy je ok 10 minut w 200 stopniach.
  • 2. Krem przygotowujemy wg.opisu na opakowaniu. W tym wypadku miksujemy go z mlekiem.
  • Nakladanie kremu 3. Prostokaty ozdabiamy kremem i rozkładamy na nim żurawinę. Na górze układamy motylki posypane cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy