Podwójne Kotleciki: w kokosie i w bułce tartej

0 (0 ocen)

  • 60 min

kolejna propozycja na obiad :) smak kokosowych kotlecików jest niesamowity!

  • 60 min

Składniki:

  • 5 pojedyńczych piersi z kurczaka
    100g wiórków kokosowych
    100g bułki tartej
    2-3 jajka
    sól
    majeranek, oregano, tymianek
    złocista przyprawa do kurczaka
    olej

Podwójne kotleciki: w kokosie i w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oczyścić i umyć. Przekroić na pół. Rozbić na kotlety. Posolić. Przyprawić. Odczekać ok.10min.
    Jajko rozbełtać w głębokim talerzu, w drugim wsypać kokos, w kolejnym bułkę tartą. Kotleciki panierować najpierw w jajku, a później -5sztuk w kokosie, pozostałe 5 w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor z obu stron.

Porady

Podawać z ziemniakami i np. sosem z serka topionego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy