Podwójnie orzechowe mini serniczki z kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mocno orzechowe i słodkie serniczki

  • 40 min

Składniki:

  • (na 6 sztuk)

    250g mielonego twarogu
    1/3 szklanki cukru
    3 łyżki masła orzechowego
    1 jajko
    100ml śmietanki
    1 łyżka mąki pszennej
    1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
    6 łyżeczek kajmaku na wierzch

Podwójnie orzechowe mini serniczki z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce umieścić twaróg, jajko, śmietankę i cukier. Zmiksować krótko, do połączenia składników. Następnie dodać masło orzechowe, mąkę i siekane orzechy włoskie, znów krótko zmiksować.
    Masę przekładać do papilotek, do pełna. Piec w 160'C około 30 minut. Wystudzić w piekarniku.

    Zimne serniczki posmarować kajmakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy