Polędwica miodowo-cytrynowa

0 (0 ocen)

Tym razem z piekarnika

Składniki:

  • 1 polędwica wieprzowa

    marynata:
    1 łyżka masła
    3 ząbki czosnku
    skórka z 1/2 cytryny
    sok z 1/2 cytryny
    3-4 łyżki oliwy
    pieprz młotkowany z kolendrą
    1 łyżka miodu
    1/2 łyżeczki suszonych pomidorów
    1 papryczka kajeńska

Polędwica miodowo-cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w marynacie
1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso zalać marynatą i odstawić na noc do lodówki. Polędwiczkę w marynacie ułożyć na folii aluminiowej i zawinąć. Wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika odłożyć mięso na kilka minut, a następnie pokroić w plasterki i oprószyć solą. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy