Polędwica wołowa z rukolą, pomidorkami i parmezanem

0 (0 ocen)

Proponuje drugie danie lekkie,smaczne i bardzo szybkie w wykonaniu.

Składniki:

  • 200 gr cienkich plastrow poledwicy wolowej(jak na carpaccio)
    100 gr pomidorkow koktajlowych
    50 gr parmezanu
    50 gr rucoli
    oliwa z oliwek
    sol,pieprz

Polędwica wołowa z rukolą, pomidorkami i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry miesa przekladamy folia spozywcza i rozbijamy bardzo cienko najlepiej plaskim tluczkiem do miesa.Tak otrzymane ukladamy na natluszczonej i rozgrzanej patelni i podsmazamy 5 minut,solimy.Gotowe ukladamy na talerzu,przykrywamy rucola,pomidorkami pokrojonymi w cwiartki i na koncu platami parmezanu,wszystko to posypujemy sola i pieprzem i polewamy oliwa.(ewentualnie octem balsamicznym)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy