Polędwica z dorsza w lubczyku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jedna ze smaczniejszych ryb z naszym ulubionym składnikiem.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g polędwicy z dorsza
    1 garść listków lubczyku
    100 ml oliwy z oliwek
    sól, pieprz

Polędwica z dorsza w lubczyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwica z dorsza w lubczyku 1. Mięso nakłuwamy.
    Lubczyk blendujemy z oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Polędwicę marynujemy przez 30 minut.
    Każdy kawałek układamy na folii aluminiowej, polewamy marynatą.
    Folię zawijamy.
    Pieczemy 25 minut w 220°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy