POLĘDWICZKA NA OSTRO

0 (0 ocen)

  • 45 min

Polędwiczka w takim wydaniu zachwyci nie tylko mięsożerców, ale i wielbicieli nietypowych smaków!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 1 osoby )

    * polędwiczka wieprzowa – 130 g

    MARYNATA:

    * oliwa z oliwek – 1 łyżka

    * kolendra, czerwony pieprz, sól morska – po 1 łyżeczce

    * sok z limonki, ocet balsamiczny, miód – po 1 łyżeczce

    * chili – 1 szczypta

    * czosnek – 1 ząbek

Polędwiczka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    MIĘSO:

    Czosnek przecieramy z solą, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.

    Oczyszczone mięso nacieramy marynatą, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny.

    Wyciągamy z marynaty, obsmażamy na rozgrzanej patelni z każdej strony ( by zamknąć soki ), wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy pozostałą marynatą i pieczemy w 170C przez ok. 20-25 minut.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy