polędwiczka w cukrowej skorupce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Obiad błyskawiczny, bardzo prosty, pyszny ! Będzie smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 średnie polędwiczki wieprzowe ( około 800 gramów)
    4 duże ząbki czosnku
    4 łyżki musztardy francuskiej
    5 łyżek brązowego cukru
    sól, czarny pieprz

Polędwiczka w cukrowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • xxx 1. Polędwiczki umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać w paru miejscach, do kieszonek powsuwać kawałki czosnku, oprószyć solą i pieprzem, wsadzić do lodówki na 30 minut.
  • xxx 2. Następnie posmarować musztardą.
  • xxx 3. Obtoczyć delikatnie w brązowym cukrze.
    Żaroodporną płaską formę wysmarować olejem, ułożyć mięso. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut, gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy