Polędwiczka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Tak przyrządzone mięso smakuje na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 1 polędwiczka
    150 g szynki szwarcwaldzkiej
    pół słoiczka suszonych pomidorów
    2 cebule
    rozmaryn
    sól, pieprz

Polędwiczka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1f4udu4 1. Mięso roimy na plastry i rozgniatamy je dłonią na płasko. Solimy, pieprzymy i posypujemy rozmarynem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
  • image-09jvnk2 2. Każdy plaster mięsa zwijamy w szynkę.
  • 3. Pomidory kroimy na kawałki, a cebulę w krążki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z pomidorów i podsmażamy na nich mięso z pomidorami i cebulą. Na małym ogniu, powoli z obu stron. Podajemy z ulubioną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy