Polędwiczka z migdałami w przyprawach

0 (0 ocen)

Wyjątkowo smaczna i prosta potrawa.

Składniki:

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sól
    czarny pieprz
    50 g migdałów (obrany)
    przyprawy: kolendra i kminek
    ziemniaki
    czosnek

Polędwiczka z migdałami w przyprawach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-08d4r74 1. Natrzyj polędwiczkę solą, pieprzem i przyprawami z obu stron. Włóż mięso do miski i polej oliwą. Odstaw mięso do zamarynowania w pokojowej temp. na parę godzin.
  • image-1u8hlqk 2. Migdały rozdrobnij i posyp mięso. Formę do zapiekania wyściel papierem do pieczenia. Wyłóż mięso, obok pokrojone w ćwiartki ziemniaki i czosnek w łupinach. Ziemniak dopraw solą, dodaj parę gałązek z rozmarynu i polej oliwą. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni przez 40-50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy