Polędwiczka z piekarnika

0 (0 ocen)

Cały obiad w jednym naczyniu ....

Składniki:

  • polędwica wieprzowa 1 sztuka
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    pieprz czerwony
    papryka czerwona
    sól do smaku
    kolendra mielona

    ziemniaki małe
    cebula 1 sztuka
    papryka czerwona 1/2 sztuki
    papryka żółta 1/2 sztuki
    sól
    zielona pietruszka
    ocet balsamiczny

Polędwiczka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice umyć , osuszyć na ręczniku kuchennym.
    Oliwę wymieszać z pieprzem czerwonym, papryką, solą, kolendrą.Mieszanką
    natrzeć mięso bardzo dokładnie. Zawinąć w folię aluminiową, odstawić do lodówki na 12 godzin.
    Zimniaki dokładnie umyć, wyszorować szczoteczką z papryki wyjąć gniazda nasienne.
    Cebulę obrać pokroić na ćwiartki.
    Polędwiczkę razem z folią ułożyć w naczyniu żaroodpornym, ułożyć na około mięsa ziemniaki, kawałki papryki,
    cebulę, oprószyć solą, skropić octem balsamiczny. Tak przygotowane mięsko wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni piec około 60 minut.
    Podawać z surówką . SMACZNEGO!!!

Komentarze

Podobne przepisy