Polędwiczka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwice umyć , osuszyć na ręczniku kuchennym.
Oliwę wymieszać z pieprzem czerwonym, papryką, solą, kolendrą.Mieszanką
natrzeć mięso bardzo dokładnie. Zawinąć w folię aluminiową, odstawić do lodówki na 12 godzin.
Zimniaki dokładnie umyć, wyszorować szczoteczką z papryki wyjąć gniazda nasienne.
Cebulę obrać pokroić na ćwiartki.
Polędwiczkę razem z folią ułożyć w naczyniu żaroodpornym, ułożyć na około mięsa ziemniaki, kawałki papryki,
cebulę, oprószyć solą, skropić octem balsamiczny. Tak przygotowane mięsko wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni piec około 60 minut.
Podawać z surówką . SMACZNEGO!!!
Komentarze