Polędwiczki drobiowe w szpinaku z ziemniakami

0 (0 ocen)

Drobiowe danie z moim ulubionym szpinakiem. Do tego ugotowane ziemniaczki w kremowej śmietance.

Składniki:

  • 300 g drobiowych polędwiczek
    Przyprawa do mięsa
    100 g mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    1 szklanka bulionu
    Sól
    Pieprz
    3 łyżki śmietany 18%
    4 ugotowane ziemniaki
    2 łyżki koperku
    1 łyżka natki pietruszki
    Olej do smażenia

Polędwiczki drobiowe w szpinaku z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Możemy je pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Obsmażamy na patelni. Dokładamy mrożony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy szpinak będzie mieć gładką konsystencję dolewamy bulion. Całość dusimy około 10 minut. Po tym czasie zaciągamy śmietanką. Dokładamy posiekane ziemniaki, koperek i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy.

Komentarze

Podobne przepisy