Polędwiczki pod kołderką z papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z polędwicy usuwamy błony, myjemy, osuszamy.
2.Robimy marynatę do polędwiczki. Do łyżki oleju dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, kucharek - nacieramy polędwiczkę - odstawiamy na 10 minut
3.W tym czasie kroimy paprykę w kostkę, pora w plasterki
4.polędwice kroimy w plastry około 1cm, delikatnie rozpłaszczamy dłonią. Na rozgrzaną patelnię wkładamy plastry polędwiczki, podsmażamy z obu stron, dosłownie po 2 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, a na samym końcu por pokrojony w plastry - przyprawiamy.
5.Układamy plastry polędwiczki na talerzu, przykrywamy papryką z porem - możemy podać z ziemniakami.
Proste, szybkie i pożywne.
Smacznego!
Komentarze