Polędwiczki pod kołderką z papryki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polędwiczki przykryte podsmażoną papryką z dodatkiem pora, do tego ziemniaczki - pysznie nam się zrobiło!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwica wieprzowa: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - kucharek: 1 łyżka
    - sól pieprz do smaku: 1 szczypta
    - olej: 1 łyżka
    - papryka: 1 sztuka
    - por (tylko biała część): 1 sztuka

Polędwiczki pod kołderką z papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z polędwicy usuwamy błony, myjemy, osuszamy.
  • 2. Robimy marynatę do polędwiczki. Do łyżki oleju dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, kucharek - nacieramy polędwiczkę - odstawiamy na 10 minut
  • 3. W tym czasie kroimy paprykę w kostkę, pora w plasterki
  • 4. polędwice kroimy w plastry około 1cm, delikatnie rozpłaszczamy dłonią. Na rozgrzaną patelnię wkładamy plastry polędwiczki, podsmażamy z obu stron, dosłownie po 2 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, a na samym końcu por pokrojony w plastry - przyprawiamy.
  • 5. Układamy plastry polędwiczki na talerzu, przykrywamy papryką z porem - możemy podać z ziemniakami.
    Proste, szybkie i pożywne.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy