Polędwiczki w sosie borowikowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób

Szybki obiad....

  • 60 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    500g borowików
    cebula
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    1/2 szkl śmietany 30%
    2 łyżki masła
    olej do smażenia
    rozmaryn
    sól, pieprz do smaku

Polędwiczki w sosie borowikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki pokroić w plastry, podsmażyć z obu stron na złoty kolor.
    Przełożyć do naczynia w którym będą się dusiły.
    Na tej samej patelni rozpuścić masło, zeszklić pokrojoną cebulę z czosnkiem.
    Do zeszklonej cebuli dodać oczyszczone i pokrojone borowiki, wszystko razem podsmażyć.
    Do podsmażonych grzybów wlać około 1,5 szkl wody, całość przelać do polędwiczek, dusić pod przykryciem do miękkości mięsa,dodać sól, śmietanę słodką i kwaśną,rozmaryn, przez chwilę dusić, na koniec dodać pieprz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy