Polędwiczki wieprzowe w chrupiącym płaszczyku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Soczyste kawałki polędwiczki wieprzowej ukryte pod chrupiącym płaszczykiem z szynki szwarcwaldzkiej.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
    300 g szynki szwarcwaldzkiej
    musztarda sarepska
    pieprz kolorowy

Polędwiczki wieprzowe w chrupiącym płaszczyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy w 6-7 cm kawałki. Każdy kawałek oprószamy kolorowym pieprzem smarujemy musztardą i dokładnie owijamy w plasterki szynki.

    Obsmażamy na rozgrzanej suchej patelni. Szynka powinna mocno się zrumienić. Obsmażone roladki razem z patelnią wkładamy do nagrzanego piecyka do 180°C. Pieczemy przez 15 minut.
    Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami np. duszoną cukinią i mizerią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy