Polędwiczki wieprzowe z cebulką

0 (0 ocen)

Propozycja na niedzielny, świąteczny obiad.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    1 cebula czerwona
    1 cebula biała
    Sól, pieprz, gałka muszkatałowa do smaku
    Tłuszcz do smażenia

Polędwiczki wieprzowe z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki - smażenie 1. Polędwiczki oczyścić, osolić i posypać pieprzem, układać na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać gorącą wodą, dusić ok 1h.
  • dodać cebulę 2. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, dusić do jej zmiękczenia
  • mięso - krojenie 3. Mięso pokroić na plastry grubości 2cm, posypać gałką muszkatałową, dusić ok 30 min do momentu aż mięso będzie kruche i złociste.

Komentarze

Podobne przepisy