Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Czosnek niedźwiedzi to nieco zapomniana w kuchni roślina. A szkoda, bo dania z jego udziałem smakują świetnie a ostatecznie przekonać powinny nas jego właściwości zdrowotne. Sięgajmy po niego częściej, np. posypując nim smażone mięso:).

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 300g polędwiczki wieprzowej
    2-3 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego
    sól, pieprz
    olej

Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy na plastry około 3 cm szerokości. Delikatnie roztłukujemy dłonią każdy kawałek.
  • 2. Mięso posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy około 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką lub mizerią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy