Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na plastry, oproszyc pieprzem i mąką. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła. Gdy sie ładnie zrumieni zdjac z patelni i odstawić, Na reszcie tłuszczu usmażyć czerwoną cebule drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w talarki. Dodac ponownie mięso, wlac szklanke bulionu, posiekany tymianek świeży lub łyżeczke suszonego (taka solidną), sol i pieprz do smaku.
2.Dusić do zredukowania o polowe. Pod koniec duszenia łyzkę octu balsamicznego, zamieszac i jeszcze chwile pogotowac. Na koniec doprawic sos 2 łyzkami śmietany, co nie jest konieczne, mozna zostawic sos bez tego dodatku jest tez pyszny. Podane z kluseczkami.
Komentarze