Polenta z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na 2 szklanki wrzątku odmierzyć 1 szklankę kaszy kukurydzianej. Wsypać i gotować na małym ogniu przyprawić solą i łyżką oliwy do smaku. Od czasu do czasu mieszać, żeby się nie przypaliła. Gotować jakieś 15 min. Pozostawić do ostygnięcia.
2.Mięso mielone dopraw przyprawami, czosnkiem solą i pieprzem według uznania.
3.Niewielką keksówkę posmarować olejem i posypać bułką tartą. Połowę kaszy wylać na spód keksówki, następnie dać mięso oraz resztę kaszy kukurydzianej. Piec w 180-190 stopniach jakieś 40- 50 min., aż mięso będzie upieczone. Kiedy pieczeń wystygnie podzielić na kawałki i smażyć z obu stron na oliwie. Podawać z sałatką.
Komentarze