Półkruche rozmaitości

0 (0 ocen)

Ozdobiłem elementami z masy marcepanowej.

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
    10 dag masła
    1 jajo
    1 żółtko
    10 dag cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki śmietany
    1 łyżeczka skórki otartej z cytryny

Półkruche rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem. Dodać masło i posiekać.
    Wsypać cukier, otartą skórkę cytrynową, dodać jajko, żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto. Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą formy wykrawać ciasteczka.Za jednym zamachem mamy sporo różnych kształtów. Ale możemy wykrawać takim sprzętem jaki posiadamy.
    Piec w temp.180 stop.6-7 minut. Zimne ciasteczka ozdabiamy wg własnej fantazji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy