Smak brownies zna pewno większość. Kto raz upiekł to ciasto na pewno do niego wraca:). Tym razem proponuje sezonową - dyniową odsłonę tego deseru! Jest wilgotne, słodkie i zachwyca pomarańczowym kolorem- POLECAM!
Pomarańczowe brownies z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło oraz 100 gram białej czekolady rozpuszczamy razem i studzimy. Między czasie pozostałą czekoladę białą oraz gorzką kroimy w kostkę.
2.Do przestudzonej masy dodajemy jajka oraz cukier puder. Razem ucieramy. W dalszej kolejności dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3.Na koniec dodajmy dynię. Całość dokładnie miksujemy.
4.Do gotowego ciasta wsypujemy pokrojoną czekoladę. Łączymy ją z ciastem za pomocą łyżki.
5.Dyniowe brownies przekładamy na wyłożoną papierem tortownicę. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 30 minut w 170°C.
Gotowe studzimy i podajemy.
Komentarze