Pomarańczowe brownies z dynią

0 (0 ocen)

Smak brownies zna pewno większość. Kto raz upiekł to ciasto na pewno do niego wraca:). Tym razem proponuje sezonową - dyniową odsłonę tego deseru! Jest wilgotne, słodkie i zachwyca pomarańczowym kolorem- POLECAM!

Składniki:

  • Kwadratowa tortownica
    Składniki:
    • 170 gram białej czekolady,
    • 70 gram gorzkiej czekolady,
    • szczypta soli,
    • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 150 gram mąki,
    • 50 gram cukru pudru,
    • 3 jajka,
    • 250 gram gęstego puree z dyni (ok ¾ szklanki u mnie),
    • 50 gram masła,

Pomarańczowe brownies z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozpuszczone masło z czekoladą 1. Masło oraz 100 gram białej czekolady rozpuszczamy razem i studzimy. Między czasie pozostałą czekoladę białą oraz gorzką kroimy w kostkę.
  • dodanie jejek 2. Do przestudzonej masy dodajemy jajka oraz cukier puder. Razem ucieramy. W dalszej kolejności dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • dodanie dyni 3. Na koniec dodajmy dynię. Całość dokładnie miksujemy.
  • dodanie czekolady 4. Do gotowego ciasta wsypujemy pokrojoną czekoladę. Łączymy ją z ciastem za pomocą łyżki.
  • przed pieczeniem 5. Dyniowe brownies przekładamy na wyłożoną papierem tortownicę. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 30 minut w 170°C.
    Gotowe studzimy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy