POMARAŃCZOWE UDKA

0 (0 ocen)

  • 50 min

PYSZNE UDKA W POMARAŃCZACH IDEALNE DLA KAŻDEGO SMAKOSZA MIĘSA.

  • 50 min

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
    3 łyżki miodu
    3 łyżki sosu sojowego
    1 pomarańcz
    kilka łodyg kolendry
    1 łyżka pieprzu
    1 woreczek do pieczenia

Pomarańczowe udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka myję, zdejmuję skórę i odcinam kość. Przekładam do miseczki. Dodaję sos solowy następnie świeżą kolendrę, pieprz. Dodaję dalej 2 łyżki miodu.

    Z całej pomarańczy wyciskam dok. Wlewam do mięsa. Całość ze sobą łączę.

    Wkładam do lodówki na min 2,godz.

    Następnie przekładam do woreczka. Piekę 35 min góra fół w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy