Pomarańczowy kurczak

0 (0 ocen)

Pysznie, prosto i aromatycznie.Nie ma nic lepszego niż obiad przy którym nie trzeba dużo przygotowań.

Składniki:

  • Składniki:

    5 pałek z kurczaka
    1 pomarańcz
    garść świeżego tymianku
    sól
    pieprz
    olej

Pomarańczowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie :

    Mięso oczyść i opłukaj. Wrzuć do miski. Polej olejem, natrzyj solą i pieprzem. Wrzuć świeży tymianek i pokrojoną pomarańcz. Dokładnie połącz składniki. Nakryj folią i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Pałki przełóż do naczynia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy